Roerbakspinazie met pasta

Dit is een recept  uit Jumbo Supermarkt.

Dit heb je nodig
* 300 gram spaghetti (De pasta is niet in de winkel verkrijgbaar maar bij de moskee winkeltje, tegenover mijn flat complex, je kan me vragen of ik voor jou wil kopen en dat kost 0.67 ct)
* 2 el olijfolie
* 1 uien gensipperd
* 300 g spinazie (eigenlijk 800g, is voor mij gewoon teveel)
* 2 theelepels selderijzout en peper
* gedroogde tomaatstukjes (niet hele doos gebruiken. 1 a 2 per persoon is genoeg)
* 200 g Parmezaanse kaas
* 250 g gemengd gehakt / Half om half (heb ik gewoon erbij gedaan, omdat het lekker is)Je kan ook zonder gehakt dan is het vegetarisch eten 🙂

Zo maak je het
● In pan met kokend water en zout spaghetti gaar koken volgens gebruiksaanwijzing.
● Intussen in grote wok of hapjespan olie verhitten.  Gehakt laten krullen, Ui en knoflook ca. 2 minuten zachtjes fruiten. Een derde deel van spinazie toevoegen en roerbakken tot deze is geslonken. Dit nog 2 keer herhalen. Spinazie op smaak brengen met 2 tl selderijzout.
● Tomaatstukjes en amandelen toevoegen en mee verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper.
● Spaghetti afgieten en mengen met geroerbakte spinazie. Over 4 borden verdelen en kaas er grof boven raspen.

roerbakspinazie met pastaTerug naar kookplezier